خبر یزد

آخرين مطالب

عدسی رو اینطوری که میگم درست کن، محشر میشه | طرز تهیه عدسی صبحانه خوشمزه به روش رستورانی + ترفندهای لعاب دار شدن اجتماعي

عدسی رو اینطوری که میگم درست کن، محشر میشه | طرز تهیه عدسی صبحانه خوشمزه به روش رستورانی + ترفندهای لعاب دار شدن
  بزرگنمايي:

خبر یزد - عدسی صبحانه خوشمزه به روش رستورانی
عدسی یکی از انواع آش های اصیل و سنتی ایرانی است که به عنوان صبحانه سرو می شود. این غذای خوشمزه را به سلیقه خود می توانیم با موادی مثل سیب زمینی یا قارچ درست کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی و مرحله به مرحله طرز تهیه عدسی در ادامه با سایت 55 آنلاین همراه باشید.
تا الان بلد نبودی درست عدسی بپزی که لعاب خوب بده! | راز لعاب دار شدن عدسی +ویدئو

مواد لازم برای 4 نفر
عدس2٫5 لیوان
سیب زمینی1 عدد بزرگ
پیاز1 عدد بزرگ
آرد سفید1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبهبه اندازه کافی
طرز تهیه عدسی مرحله اول برای تهیه به روش سنتی ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر می کنیم و عدس را نسبت به نوع آن به مدت 30 دقیقه تا 2 ساعت در آب می خیسانیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پس از گذشت این زمان عدس را آبکشی و تمیز می کنیم. مرحله دوم اگر از عدس محلی استفاده می کنید حتما با دقت آنرا با پاک کنید زیرا در میان عدس های محلی سنگ ریزه زیاد وجود دارد. در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم سپس با 1 قاشق غذاخوری از روغن زیتون در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم.
مرحله سوم در مرحله سوم تفت دادن پیاز را تا زمانی که سبک شود ادامه می دهیم. در ادامه مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه می کنیم.
مرحله چهارم سپس خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شود. توجه داشته باشید که سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم و بوی خامی آنرا می گیرد باعث می شود در پایان عدسی خوشرنگ تری داشته باشیم.
مرحله پنجم در این مرحله عدس آبکشی شدهرا به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و در صورت تمایل عدس را هم کمی تفت می دهیم. در ادامه 6 لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را قرار می دهیم تا عدس به آرامی بپزد.
مرحله ششم حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید ، پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش امد حرارت را کم می کنیم تا عدسی با حرارت ملایم بپزد. در ادامه آرد سفید را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه کوچک تفت می دهیم.
مرحله هفتم تفت دادن آرد باعث می شود که تا طعم و بوی خامی آن گرفته شود و در نهایت رنگ آن کرمی شود. پس از اینکه آرد را خوب تفت دادیم آنرا به قابلمه عدسی اضافه می کنیم. این کار باعث می شود عدسی لعاب خوبی بگیرد.
مرحله هشتم در ادامه سیب زمینی را به صورت مکعب های کوچک خرد می کنیم تا راحت تر پخته شوند ، سپس با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه عدس ها نیمپز شدند سیب زمینی های خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله نهم برای پخت سیب زمینی ها 30 دقیقه زمان کافی است و اگر آنها را خیلی زود داخل عدسی بریزیم له می شوند و ظاهر عدسی را خراب می کنند.پس از اینکه عدسی اماده شد می توانید برای تزیین آن از کنجد ، جعفری تازه یا پیاز داغ به سلیقه خود استفاده کنید.
مرحله دهم پس از اینکه عدسی را در ظرف مورد نظر خود کشیدید، 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را برای زیبایی بیشتر روی آن بریزید. در صورت تمایل می توانید چند برش لیمو ترش تازه نیز در کنار عدسی خود سرو کنید.
نکات طرز تهیه عدسی طرز تهیه عدسی با قارچ اگر تمایل دارید علاوه بر سیب زمینی از قارچ هم در عدسی خود استفاده کنید برای مقدار مواد بالا می توانید بین 100 تا 200 گرم قارچ اضافه کنید. قارچ را با مقداری روغن و آبلیمو تفت دهید سپس در 15 دقیقه پایانی پخت عدسی به آن اضافه کنید. استفاده از آبلیمو برای سرخ کردن قارچ باعث می شود که رنگ قارچ های شما تیره نشود.
خیساندن عدس عدس مانند نخود و لوبیا نیاز به خیساندن ندارد ، 15 دقیقه خیساندن عدس برای نرم شدن و تمیز کردن آن کافی است. نکته دیگر اینکه اگر عدس را به مدت طولانی بخیسانید در زمان پخت بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسی شما را خراب کند. زمان پخت عدس با حرارت ملایم حدود 1 ساعت می باشد و نباید بیشتر از این زمان روی حرارت بماند.
موادی برای خوشمزه تر شدن عدسی از موادی که باعث خوشمزه تر شدن عدسی می شوند می توان به سیر و پیاز اشاره کرد. اگر با طعم سیر مشکل ندارید می توانید برای مقدار مواد بالا بین دو تا سه حبه سیر استفاده کنید. پیاز فراوان نیز به خوشمزه تر شدن عدسی کمک زیادی می کند ، البته به دلیل اینکه دستور بالا برای تمام سلیقه ها ارائه شده است از سیر در آن استفاده نشده است و مقدار پیاز آن نیز متعادل است.
عدسی بدون سیب زمینی وجود سیب زمینی در عدسی علاوه بر اینکه به خوشمزه تر شدن آن کمک می کند ، باعث می شود عدسی لعاب بیشتری داشته باشد. البته اگر دوست ندارید از سیب زمینی در عدسی خود استفاده کنید می توانید آنرا حذف کنید. توصیه می کنیم در صورت حذف سیب زمینی مقدار بیشتری آرد تفت داده و در عدسی بریزید تا عدسی شما پس از پخت لعاب کافی داشته باشد.
لعاب دار شدن عدسی برای لعاب دار شدن عدسی راه های متفاوتی وجود دارد که از مرسوم ترین این روش های می توان به اضافه کردن آرد تفت شده اشاره کرد. مقداری آرد را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شود سپس در میانه پخت به عدسی خود اضافه کنید، این کار لعاب بسیار خوبی به عدسی می دهد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/706347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است

12 عنوان شکایت و 8 پنجره بسته در فوتبال ایران

افت فشار و قطع آب در برخی مناطق شهر یزد/ آبرسانی با تانکر به 23 محله این شهر

بازدید مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از معدن دره زرشک

کنترل هوشمند فاصله طولی خودروها برای نخستین‌بار در یزد اجرا شد

روز پرحادثه اورژانس استان یزد

بازدید بیش از 300 هزار میهمان نوروزی از جاذبه های گردشگری و طبیعی مهریز

ساروی و معصومی در صدر بهترین کشتی‌گیران ماه جهان

کشتی‌گیران ایران در فهرست کاندیداهای برترین‌های ورزش سال 1403

اتحادیه جهانی کشتی ساروی و معصومی را در صدر بهترین‌های جهان معرفی کرد

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

بیت‌کوین در مسیر صعودی گام برداشت

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

نیکلسون، خاور شناسی که هرگز به شرق سفر نکرد

ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی

پایان حضور ستاره پرتغالی در میلان

بیانیه باشگاه صنعت مس رفسنجان در واکنش به اتفاقات اخیر

رئال دل آنچلوتی را زد

دعوای یزدی‌ها و اصفهانی‌ها بر سر آب

دعوای یزدی‌ها و اصفهانی‌ها بر سر آب / انتقال آب ضرورت داشت؟

اعزام تانکرهای آبرسانی به 23 محله شهر یزد

تبریک مدیرکل ورزش و جوانان استان بمناسبت عید سعید فطر

ریزش بورس آمریکا به خاطر ترس از رکود

سهامداران عدالت حتما بخوانند

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

سیتی امیدوار به بازگشت هالند در پایان فصل

محبی بهترین بازیکن روستوف در دیدار با آکرون

باز شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی سپاهان و حل مشکل بن یدر

مدال برنز مهمدی به نقره تبدیل شد

دوازدهم فروردین ماه نماد عزت، اقتدار و همبستگی ملی

اوقات شرعی سه شنبه 12 فروردین در یزد

آمار تولید و فروش خودروهای مونتاژی در سال گذشته

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404

پیشنهاد فیلم و کتاب نوروزی به انتخاب‌ منصور ضابطیان

نمایش فناوری ارتباطات با پرتاب ماهواره جدید چین

توقف دوومیدانی پشت خط ورزش مدارس به ریشه ورزش قهرمانی آسیب می‌زند

در سال گذشته چند نفر وام فرزندآوری گرفتند؟

تحلیل هوش مصنوعی از منظر علوم انسانی در «خردورزی» هفتم

رقص مرگ در ورزش

ساروی و معصومی در صدر بهترین کشتی گیران اتحادیه جهانی کشتی

مشکل سالن اختصاصی کاراته حل می‌شود/ تسریع در روند ثبت‌نام‌ها

ساروی و معصومی در صدر بهترین کشتی‌گیران ماه میلادی جهان

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده